Over

De praktijk is geopend van maandag t.e.m. vrijdag en dit enkel op afspraak.

In de praktijk wordt elke patiënt gedurende de ganse sessie volledig individueel behandeld.
Als geconventioneerde  kinesitherapeuten wordt aan de wettelijk vastgelegde tarieven gehouden zodat de patiënt van een optimale terugbetaling van het ziekenfonds kan genieten.

Maak een afspraak

In 1992 studeerde Gunter Vleugels met onderscheiding af als licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KUL.

De jaren nadien heeft hij zich verder gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures aan de KUL. Daarna volgden nog tal van opleidingen zoals orthopedische geneeskunde aan de International Academy of Orthopaedic Medicine en cursussen o.a. bij de Vlaamse Werkgroep Manuele Therpie en als SpartaNova-expert.

Al 30 jaar werkt hij in zijn eigen opgerichte privépraktijk te Borgerhout, daarnaast in de beginjaren ook als zelfstandig kinesitherapeut in ‘Huize Stracke’, het rust- en verzorgingstehuis in het Capenberg Oxaco Center te Boechout. 

Als sportkinesist was hij verbonden aan basketbalclub St.-Jan Basket Antwerpen en vroeger ook vele jaren in diezelfde functie bij voetbalclub Belgica Edegem Sport. Beide traditieclubs bestaan jammer genoeg niet meer.

Van 1984 tot en met 1986 maakte hij deel uit van de Nationale ploeg junioren Volleybal van België, met als hoogtepunt de deelname aan het Europees kampioenschap.

Het grootste deel van zijn volleybalcarrière speelde hij bij OXACO Volley (nu OXACO BVC Antwerpen), waar hij nog steeds een nauwe band mee heeft. Ook bij Melvok Melsele en Voc Halle ging hij aan de slag als spelverdeler en tijdens zijn studententijd aan de KUL bij de universitaire volleybalploeg.

Toon is net zoals zijn vader als volleyballer actief geweest en was gedurende enkele jaren jeugdtrainer en coach bij Oxaco BVC Antwerpen.  Niet alleen neemt hij als coach naast het terrein plaats, maar ook als scheidsrechter.

In de loop van september 2021 zal Toon hem in de praktijk komen vervoegen. Vader en zoon zullen dan de praktijk verder uitbouwen waarbij o.a. ook huisbezoeken terug mogelijk zullen zijn.

In zijn eerste master heeft Toon in functie van Erasmus stage gedaan in Bologna waar hij in de kinepraktijk mee instond voor de revalidatie van de spelers van FC Bologna.

Deze ervaring gebruikt Toon nu bij voetbalploeg KFC Walem waar hij als kine actief is.  Verder is hij ook werkzaam in ‘Huize Stracke’ te Boechout.